Boho Chic

Stilul Bohemian este mai mult decât o tendință de modă – este o cultură reală în sine, una care vine cu o ideologie foarte specifică și o istorie complicată. Dar, de fapt, moda boho a început de fapt ca o contracultura înapoi în secolul al XIX-lea. În timp ce este strâns asociată cu moda hippie din anii 60 și 70, în zilele noastre, moda boemă face parte din cultura mainstream. Astăzi, o mare varietate de îmbrăcăminte boho și accesorii fac stilul un fenomen real, care urmează liniile de modă ușoară, relaxată, cu articolele sale de îmbrăcăminte si accesoriile casual. Stilul Boho se caracterizează prin fuste și rochii lungi sau roșii, bluze etnice cum ar fi tunici sau bijuterii, broderii, genți de mână și sandale ornamentate. Aspectul este adesea stratificat și colorat.

Modelele etichetate ca boem reprezintă ideologia stilului de viață care vine cu ea: o alternativă la modul tradițional de îmbrăcare, asociat cu un stil de viață la fel de alternativ, mai eliberat și o poziție socială împotriva a orice, de la materialism la constrângerile societății.
“BoHo” este o abreviere a lui Bohemian Homeless (bohemian, visător fără cămin, fără adăpost). “Chic” a fost împrumutat din franceză la sfârșitul secolului al XIX-lea și a ajuns să însemne stilat, cochet, la moda, șic sau pur si simplu elegant.
februarie 28, 2019