Boho Style

Există două teorii populare cu privire la semnificația cuvântului “Boho” : o versiune scurtă a “boemului”, un stil distinct de viață și îmbrăcăminte care s-a născut în urmă cu aproximativ 200 de ani; în timp ce alții cred că este o combinație de “bo” de la boem și “ho” de la hobo – un termen american folosit acum pentru a descrie persoanele fara adapost. Oricum, ambele au avut sens la un moment dat în istorie, deși aspectul boem astăzi este mai puțin radical decât atunci când și-a câștigat prima dată eticheta.

Originile tuturor lucrurilor boemene

Din punct de vedere tehnic, boemenii sunt cei născuți în regiunea Boemiei în Cehia. Majoritatea acestor persoane reprezentau comunitatea romilor și aveau un statut social redus fie în țara lor de origine, fie în străinătate. Considerati a fi escroci, cerșetori, sau hoți, viețile lor au fost modelate de sărăcie, locuințe proaste și haine necorespunzătoare. Deși nu aveau nicio legătură cu artiștii creativi care se alăturau în Parisul postrevoluționar, când disprețuiau sprijinul financiar al patronilor lor de clasă superioară – termenul era considerat potrivit pentru acești scriitori, artiști și muzicieni brusc, tragic, săraci.

A trăi pe marginea societății, în afara regulilor și regulamentelor care mențin viața de zi cu zi destul de controlată și previzibilă, nu este întotdeauna ușor, dar, ca grup, ei și-au menținut modul de viață; refuzând să se conformeze și, în schimb, folosind moda și stilul de viață pentru a protesta împotriva inegalităților din timp. Poate că au avut o viață neconvențională, dar au fost fericiți și liberi și mulți oameni obișnuiți ii invidiau.

Cum era stilul Boho pe atunci?

Boemienii francezi au lăsat în urmă o moștenire in modă, care este astăzi incredibil de populară, chiar dacă simbolismul materialelor, desenelor și stilurilor lor nu este, în general, la fel de semnificativ. Caracteristicile cheie ale modului boem tind să fie tranșele de confort, tiparuri libere sau care curgătoare, etnice și costume care amestecă și potrivesc culorile și țesăturile într-un mod neconvențional.

Mai multe interpretări moderne ale stilului Boho

Fiecare generație a adaptat elementele de bază ale stilului boem pentru a se potrivi gusturilor și influențelor sociale ale acestora, iar odată cu trecerea timpului, stilul Boho a fost mutat din ce în ce mai aproape de a fi o ramură a modei moderne moderne. În secolul XXI Boho-Chic este încă incredibil de popular, cel mai probabil pentru că este atât ușor de purtat și arată atât de bine.

Renunțarea la corsete a fost la fel de șocantă pentru integrarea societății în era victoriană, deoarece trecerea fără sutien a fost în anii 1960. Ambele sunt exemple bune ale modului în care idealurile boemene influențează alegerile de modă, iar în acel moment atât codurile beatnik, cât și cele de hippy reprezentau adevărata natură a idealurilor boemene, la fel ca și strămoșii victorieni.

De-a lungul anilor ’70, moda a adoptat caftanul, fusta țărănească și bluza țigănească, realizate mai ales cu țesături naturale și o mulțime de materiale. Aceste obiecte stăteau confortabil cu tunica de flori și pantalonii cu picioare largi din acea decadă. În curând au fost șorțuri și dantele care dominau magazinele, potrivite cu articole de bijuterii care erau tot mai populare.

Tendințele Boho din secolul al XXI-lea

Influența culturii boemene asupra modei moderne este la fel de clară acum mai mult ca niciodată. Magazinele de caritate sunt în plină expansiune, culorile și modelele nu se mai pot evita, stratificarea este mai mult decât fină și atât tunicile etnice, cât și rochiile de bumbac fluorescente sunt alături de pantaloni harem actualizați ca fiind “bestsellers” consecvenți. VIP-uri tinere, cum ar fi Sienna Miller, au alimentat pofta de boho chic, combinând cizme de cowboy cu fuste de bumbac și jachete de mână brodate.

Poate că cea mai interesantă dezvoltare a modei moderne bohemiene este modul în care gusturile contemporane au influențat desenele și modelele, ducând la o gamă mai largă de haine gata să purtate si care într-adevăr oferă ceva pentru toată lumea. Croșetul, mărgelele și plasa își găsesc drumul în sau pe bluze, bocanci și jachete, adesea pe manșoane supradimensionate. Umeri pot fi expusi în întregime sau în parte, sau acoperiti complet în orice tipuri de material.

Îmbracă-te la modul tau

Stilul Boho reflecta lupte, afirmatii si conflicte. Libertatea de alegere pe care o stilul Boho o oferă astăzi nu ar fi existat dacă nu ar fi fost acei strămoși îndepărtați care au dezvoltat și au menținut o voce în societate prin felul în care s-au format în ea.

februarie 28, 2019